Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolinda Grabar Kitarović u Rijeci: "To je grad koji ima dobru budućnost"

14.06.2016.

22:45

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu blagdana svetoga Vida - zaštitnika grada - večeras je održana svečana sjednica riječkoga Gradskog vijeća, gdje su predane nagrade zaslužnim sugrađanima, udrugama, klubovima i ustanovama. Nagrade za životno djelo dobili su znanstvenik Ante Simonić i posmrtno pjesnik Nikola Kraljić.

Na svečanoj sjednici, uz brojne uzvanike - predsjednicu Gradskoga vijeća Doroteu Pešić Bukovac, gradonačelnika Vojka Obersnela, nadbiskupa Ivana Devčića - bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Osim nagrađenima, Dan grada predsjednica je čestitala svim Riječankama i Riječanima - i naglasila kako je Rijeka uvijek imala veliku kulturnu, političku i gospodarsku važnost za Hrvatsku. "Budući LNG terminal učinit će čitav ovaj bazen izvanredno važnim energetskim i prometnim čvorištem. Vi ste odavno razvili osjećaj za zajedništvo i suživot", rekla je predsjednica.

"Isto tako, za Rijeku je antifašizam izrazito važna povijesna baština koju treba čuvati s poštovanjem,. Rijeka je, uvjerena sam, pred velikim razvojnim iskoracima. Grad koji je otvoren svakom dobronamjerniku.To je grad koji ima dobru budućnost", poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Posebno je čestitala i na tome što je Rijeka postala Europska prijestolnica kulture 2020 te dodala kako zna da ćemo taj prestižni naslov iskoristiti za "kulturnu i svaku drugu promociju Rijeke i Hrvatske". Poslušajte izjavu predsjednice te što kažu neki od nagrađenih Riječana:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.