Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koljanin i Kukuljan izlaze iz Burićeve Nezavisne liste: razlaz zbog naknada

15.09.2017.

13:16

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisna liste Hrvoja Burića objavila je danas da Marinko Koljanin i Josip Kukuljan više nisu njihovi članovi te se ubuduće ograđuju od svih njihovih istupa i postupaka. Nisu se razišli zbog ideoloških ni programskih stavova, već zbog naknade svakom pojedinom nezavisnom vijećniku.

Tu su naknadu Marinko Koljanin i Josip Kukuljan odbili staviti na račun Liste jer je žele samo za sebe. Hrvoje Burić je najavio osnivanje stranke da se ovakvi slučajevi - jer je riječ o nezavisnim vijećnicima - više ne bi događali.

Osim toga, najavio je da njegova lista neće sudjelovati u radu stručnih odbora u Gradu jer ne žele prihvatiti stranačke omjere koji se razlikuju od volje birača, rekao je Burić te objasnio zašto su na vlastiti zahtjev iz njihove Liste izašla dvojica predstavnika koji i dalje ostaju u riječkome Gradskom vijeću.

"Gradsko vijeće je donijelo odluku da svaki nezavisni vijećnik dodatno dobije po 2300 kuna za svoj politički rad, uz redovitu vijećničku naknadu koju dobivaju svi vijećnici na žiro-račun nakon svake održane sjednice", tumači Hrvoje Burić.

"Da je osnovana stranka, taj bi sav novac išao u stranku, bez obzira na to koliko je članova napusti, jer novac uvijek ide stranki. Gospoda Koljanin i Kukuljan taj novac ne žele uplatiti u Nezavisnu listu Hrvoja Burića već taj novac žele za sebe, iako je kampanja bila skupa i oni u njoj nisu financijski sudjelovali. Jedini je razlog zašto su napustili Listu Hrvoja Burića je to što žele taj novac samo za sebe“, rekao je Burić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.