Hrvatski radio

Radio Rijeka

Još 26 milijuna kuna za Lječilište Veli Lošinj

28.01.2022.

12:57

Autor: Neva Funčić

revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj

revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj

Foto: - / PGŽ

Otvoreni su novouređeni prostori Lječilišta Veli Lošinj, a radovi treće faze vrijedni 26 milijuna kuna uključivali su 11 novih soba za korisnike te proširenje restorana i kuhinje.

Prilazi svim prostorima su prilagođeni osobama s poteškoćama u kretanju, a objekti Park II i Villa Elisabeth povezani su toplom vezom.


Novouređene prostore lječilišta obišao je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima te pri tom istaknuo da je PGŽ u proteklih deset godina u revitalizaciju lječilišta uložila oko 70 milijuna kuna. 

prostori Lječilišta Veli Lošinj

prostori Lječilišta Veli Lošinj

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Kao dobar gospodar željeli smo doprinijeti brendiranju otoka Lošinja kao destinacije zdravlja.

župan Komadina

Ravnateljica lječilišta Renata Žugić istaknula je da je obnova restorana i kuhinje, kao i dogradnja novih soba, treća od šest faza revitalizacije Lječilišta Veli Lošinj. 


Prvo su krenuli s Villom Elisabeth, potom s Centrom zdravlja Magnolija gdje su objedinjene sve zdravstvene usluge, da bi slijedilo proširenje smještajnih kapaciteta, uređenje restorana i kuhinje te povezivanje objekata toplim mostom. 


U četvrtoj je fazi planirano prošiširenje smještajnih kapaciteta, a projekt će biti kandidiran za sredstva EU fondova ili financiran vlastitim sredstvima Lječilišta Veli Lošinj.


Poslušajte izjave:

izjave Žugića i Komadine

okupljeni danas u Velom Lošinju

okupljeni danas u Velom Lošinju

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.