Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: Bernardić razumije članstvo SDP-a, to nam je dosad nedostajalo

24.11.2016.

16:01

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rezultati prvoga kruga izbora u SDP-u prema kojima je Davor Bernardić dobio 46 posto, a Ranko Ostojić 23, pokazuju ogromno većinsko raspoloženje za promjene u stranci, rekao je predsjednik SDP-a PGŽ Zlatko Komadina i još jednom javno podržao Bernardića.

Pozivam članove stranke da još u većem broju iziđu na drugi krug izbora ove subote, rekao je novinarima u Rijeci Zlatko Komadina. Naglasio je da podupire Davora Bernardića za novoga predsjednika SDP-a, koji je dobio uvjerljivu većinu u 11 gradova sjedišta županija te u 15 županija.

"Uvjerljivo je dobio i Grad Zagreb i to preko 50, znači apsolutno. Ima najbolji omjer budućnosti ispred sebe i prošlosti iza sebe. Razumije članove stranke, to je dosad nama u stranci nedostajalo. Govorim, istina, i kao vjerni podupiratelj kolega Bernardića, ali i kao predsjednik SDP-a Primorsko-goranske županije", kaže Komadina.

Na pitanje novinara o nedolasku saborskoga zastupnika SDP-a i još uvijek predsjednika stranke Zorana Milanovića na sjednice Sabora, a za što prima plaću, Komadina je rekao da predsjednik stranke mora biti sa svojim članstvom u dobru i zlu.

"Mogu razumijeti s obzirom da otprilike znam situaciju u kakvoj je i, kako se ono kaže u narodu, 'ne d'o ti Bog imat' pa nemat''. Kako sam shvatio, to pravda neutralnom pozicijom u našim stranačkim izborima, pa i samim time vjerojatnim nepojavljivanjem u javnosti i izbjegava pitanja", zaključuje Zlatko Komadina. Poslušajte Komadinine izjave o Bernardiću i Milanoviću:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.