Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina i Boras Mandić: Nije gotovo dok Sabor ne potvrdi Vladu

28.12.2015.

13:45

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konstituiran je novi saziv Hrvatskoga sabora, na čijem je čelu akademik Željko Reiner iz HDZ-a. Jutros su, uoči druge konstituirajuće saborske sjednice, političku situaciju komentirali primorsko-goranski župan i dožupan.

Konstituiranjem Sabora izborna utakmica nije gotova, bit će gotova kada se izabere Vlada, rekao je jutros potpredsjednik SDP-a, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. "Poučen iskustvom, ne bih rekao da je gotovo kad se konstituira Sabor, bit će gotovo kad se izabere Vlada, a to će vjetojatno biti na idućoj sjednici iduće godine", odgovara Komadina na novinarsko pitanje.

Koliko će predstojeći proces trajati, ne zna se, ali kako znamo, nijedna hrvatska vlada do sada nije pala, kaže Komadina i dodaje da je ova ipak malo čudna: "Želim jasno reći da nema nestanačkog mandatara, ima samo nestranačke osobe, ali svaki je mandatar stranački, pa i ovaj." 

I Komadinin zamjenik, HNS-ov dožupan Marko Boras Mandić ne vjeruje u nestanačkog mandatara. "Neobično je da je Most odbio ponudu da ima mandatara, kad je bio u toj prilici, i obje poluge vlasti, i predsjednika Sabora i mandatara Vlade, prepustio drugom. To je u politici čudno", kaže Boras Mandić.

Ni Komadina, ni Boras Mandić još nisu bacili koplje u trnje. Naime, ako buduća vlada Tihomira Oreškovića ne dobije podršku Sabora, koalicija Hrvatska raste i njezin čelni čovjek, predsjednik SDP-a Zoran Milanović opet su u igri. Poslušajte izjave Zlatka Komadine i Marka Borasa Mandića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.