Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: Ima razloga za optimizam, izlazimo iz krize!

18.12.2015.

15:20

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Za nama je uzbudljiva politička godina, no Hrvatska izlazi iz krize - u Primorsko-goranskoj županiji rastu investicije i imamo razloga za optimizam", poručio je župan Zlatko Komadina uzvanicima na blagdanskom prijemu u HKD-u na Sušaku.

Nakon prošlogodišnjeg udara na županijske i lokalne proračune, ove je godine slijedio investicijski ciklus u obnovu zdravstvenih ustanova, škola i sportskih dvorana, rekao je župan Komadina. "Najvažnije s aspekta županije je da smo donijeli Razvojnu strategiju do 2020. godine. I dalje ulažemo u kapitalnu izgradnju onoga što smo najviše zaduženi: zdravstva, školstva, riva, pomorskog dobra", dodaje župan.

Suradnjom su zadovoljni i gradonačelnici Kastva Ivica Lukanović i Cresa Kristijan Jurjako. Lukanović očekuje u idućoj godini, uz dogradnju škole, i podršku vezanu za izgradnju jaslica i vrtića, a Jurjako najavljuje dogradnju ceste D100 prema mjestu Orlec i zajedničko sufinanciranje lučice Grabar. "Imali smo uspješnu godinu u kojoj je županija implementirala čitav niz novih i kvalitetnih europskih projekata umrežen zajedno s gradovima i općinama u regiji i čini mi se da je to svima dalo novi poticaj za daljnje razvojne projekte", rekao je gradonačelnik Krka Dario Vasilić.

O planovima Komadina kaže: "Izgradnja još sportskih dvorana i škola osnovnih, odjeljenja u Kastvu, Puntu, sad se rješava Baška. Prelazimo na Veli Lošinj da riješimo još jednu zdravstvenu ustanovu, kao što smo riješili opatijsku i crikveničku Thalassoterapiju i rapsku priču, radimo novu luku u Puntu i u Njivicama i, naravno, želim da se što prije završi cesta za Marišćinu, da što prije krenemo sa zbrinjavanjem otpada na moderan način." Uz uspješnu 2016. godinu župan Zlatko Komadina je poželio: "Evo, želio bih da se što prije formira Vlada Republike Hrvatske, da počnemo svi skupa zajedno raditi na dobrobit građana!" Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.