Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:44 / 25.07.2016.

Autor: Neva Funčić

Komadina: nedopustivi su ekstremni bonusi u javnim poduzećima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva dana nakon početka afere Hrvatske šume, to jest otkrića da su dvojica članova Uprave tužila državu tražeći isplatu višemilijunskih bonusa zbog velike dobiti tvrtke, jedini SDP-ovac koji je to dosad htio komentirati je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Dvojica članova Uprave Hrvatskih šuma tužila su državu tražeći isplatu višemilijunskih bonusa zbog velike dobiti tvrtke, a što im je omogućio bivši ministar Tihomir Jakovina.

Isplaćivanje ekstremnih bonusa u javnim poduzećima je nedopustivo, rekao je primorsko-goranski župan i predsjednik županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u Rijeci.

"Svrha javnog poduzeća nije ogroman profit, nego porast prihoda i porast zaposlenosti. U slučaju Hrvatskih šuma taj bonus se isplaćuje za redukciju troškova, odnosno otpuštanje zaposlenika. Žao mi je što nije prihvaćena naša inicijativa da preuzmemo upravljanje goranskim šumama preko Uprave šuma Delnice kao regionalnog poduzeća, jer bi pokazali upravo suprotno", rekao je župan Komadina. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.