Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina o odluci Povjerenstva: "Kadija te tuži, kadija ti sudi!"

09.03.2018.

12:05

Autor: Radio Rijeka

Lokacija budućeg LNG terminala podno Omišlja (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Lokacija budućeg LNG terminala podno Omišlja (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

"Državno povjerenstvo je podržalo državu, što će reći kadija te tuži, kadija ti sudi. Ništa nije gotovo", komentirao je danas jučerašnju pozitivnu odluku Povjerenstva za ocjenu utjecaja na okoliš plutajućeg LNG terminala na Krku primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Komadina je odluku Povjerenstva komentirao na pitanje novinara uoči sjednice županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća o krizi u Brodogradilištu 3. maj i Uljanik grupi u dvorani Transadrije u Rijeci. "Čudno je da je Povjerenstvo odluku donijelo bez rasprave i nisu odgovorili ni na jedno pitanje iz javne rasprave. Previše je toga čudno", zaključio je Zlatko Komadina.

Na otpore izgradnji terminala za ukapljeni plin na Krku osvrnuo se danas i premijer Andrej Plenković, koji tvrdi da su prije par godina brojni politički akteri "pjevali neku sasvim drugu pjesmu", kako je rekao, a sada, "iz oportunističko-populističkih ciljeva pjevaju neku novu pjesmu". 

"Pogledajte što je govorio SDP, što je govorio Most. Dok je Most bio u vladi, mislim da smo se zajedno hvalili činjenicom da smo dobili preko 100 milijuna eura od Europske komisije za taj projekt. Da li neki od njih tu imaju neke druge interese, to je sad pitanje", izjavio je premijer Plenković i poručio da će nastojati "razdijeliti politikanstvo od ozbiljnog, i inače".

"LNG držim strateškim terminalom koji je bitan ne samo za gospodarsko-energetsku sigurnost i stabilnost, već i političku stabilnost Hrvatske", rekla je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Nije željela komentirati prosvjede protiv LNG terminala i dodala da svatko u Hrvatskoj ima pravo prosvjedovati. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.