Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina obišao granicu: sanitarni inspektori rade u smjenama od 12 sati

12.03.2020.

15:19

Autor: Hina, Branka Malnar

Zlatko Komadina i sanitarni inspektor na prijelazu Rupa (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka)

Zlatko Komadina i sanitarni inspektor na prijelazu Rupa (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima obišao je danas dežurne sanitarne inspektore i policiju na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, koji već više od tri tjedna obavljaju pojačanu kontrolu radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Župan Zlatko Komadina izjavio je na graničnome prijelazu Rupi da su na prijelaz došli kako bi od policajaca i sanitarnih inspektora čuli kakvo je stanje. "Oni su prva linija obrane već dulje od tri tjedna. Zahvaljujući njima, imamo smanjenje rizika širenja koronavirusa", ocijenio je. 

Izvijestio je da sanitarni inspektori rade u smjenama po 12 sati, troje na Rupi, a četvero na graničnome prijelazu Pasjaku. "Naravno da ih nema dovoljno i tražili su pojačanje iz drugih dijelova Hrvatske. Oni predano rade svoj posao. Dogovorili smo se da nam daju popis potrebne opreme, poput dodatnih sanitarnih čvorova, odijela i sličnog", rekao je Komadina.

Istaknuo je da im je u nadzoru širenja koronavirusa znatno pomoglo ono što se sad događa na granici jer je prije bilo mnogo više ulazaka Talijana.

"Iste mjere kao i za Italiju tražili smo od Nacionalnog stožera i za one koji dolaze iz Slovenije, Njemačke i Austrije jer je sedam zadnjih slučajeva u Zagrebu stiglo iz tih zemalja", izvijestio je. Poslušajte prilog Branke Malnar:

Župan na granici, pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.