Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina očekuje da će Plenković izabrati opstojnost vlade ispred Dalić

14.05.2018.

11:21

Autor: Neva Funčić

Komadina očekuje da će Plenković izabrati opstojnost vlade ispred Dalić

Komadina očekuje da će Plenković izabrati opstojnost vlade ispred Dalić

Foto: - / -

„Mogu reći što ja očekujem da će se dogoditi, a to je da će koalicijski partneri HDZ-a svoj alibi za daljnje sudjelovanje u vladi vezivati uz Martinu Dalić. Premijer Plenković će biti u situaciji da između opstojnosti vlade i opstojnosti Marine Dalić izabere opstojnost vlade", rekao je Komadina

Nakon objave novih poruka vezanih za aferu Hotmail potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina očekuje promjene u vladi.

"Mogu reći što ja očekujem da će se dogoditi, a to je da će koalicijski partneri HDZ-a svoj alibi za daljnje sudjelovanje u vladi vezivati uz Martinu Dalić. Drugim riječima, premijer Plenković će biti u situaciji da između opstojnosti vlade i opstojnosti Marine Dalić izabere opstojnost vlade", rekao je Komadina na novinarsko pitanje na redovnoj press konferenciji u PGŽ.

U javnost su jutros izišle nove poruke iz afere Hotmail, koje pokazuju da su elektroničku prepisku potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima, koji su navodno radili na lex Agrokor, primale i službene osobe u Vladi - navodi portal Index.hr.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je rekao kako će do kraja rasvijetliti sva pitanja u vezi s komunikacijom potpredsjednice Vlade Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokor, a ako se pokaže da nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

Prvi je put spornu elektroničku poštu komentirao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji kaže da mu se stil i sadržaj ne dopadaju te da se afera mogla izbjeći.

Vlada mora nastaviti raditi bez tereta koji je nastao, poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić smatra kako je najvažnije da se zadrži stabilnost Vlade jer zemlji nisu potrebni još jedni izbori, a jedini kriterij prema kojem treba razmatrati poruke jest - zakonitost.

"Evo novog materijala za peglanje režimskim PR-ovima. Mada, ovo se stvarno više ne može peglati. Vrijeme je za ostavke i nove izbore. I za DORH", napisao je na Twiteru predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.