Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: Okupljati, a ne gubiti ljude putem!

01.02.2016.

14:51

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rajko Ostojić je na mjesto predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb izabran tajnim glasovanjem, a unutarstranački izbori u SDP-u nisu razlog da jedni druge blatimo, ponovio je jutros Zlatko Komadina, kandidat za predsjednika te stranke.

Istaknuo je da očekuje poštenu raspravu te da je njegova misija okupljanje. Rekao je da je Milanovićeva objava o pogodovanju Ostojiću tempirana s osnutkom Komadinina izbornog stožera. Stranačke kolege je pozvao da se u kampanju ne ide prljavo i s podjelama.

"No, nije s kišom došlo", kaže Komadina te ponavlja: "Svi smo bili odgovorni okupljati, a ne gubiti ljude putem. Kad bi se zbrojio naš izborni rezultat, svi lijevi glasovi, onda smo mi pobijedili - ali ih nismo pretočili u mandate niti smo imali kapacitet postizbornog okupljanja. Moja zadaća je okupiti - ne samo SDP, okupiti slobodnomisleće ljude. Ne stvarati rovove u Hrvatskoj, dijeliti se na ustaše i partizane, i svaki u svom rovu. Mora se povećati kapacitet biračke podrške SDP-u. To je moj koncept i misija, okupljanje", ističe Komadina.

To što se pojavio i treći kandidat - cijeni. "Kolega je glas naroda i želim da mu stranka omogući ravnomjerne uvjete, a povjerenje će dobiti onaj koji osvoji 50 posto plus jedan glas", kaže Komadina. Smatra da bi  SDP-u trebali predizbori s preferencijalnim glasovima, "kao na Eurosongu", kaže, jer smatra da ljudi iz lokalnih sredina najbolje poznaju kandidate za Glavni odbor, a njih je čak 44 iz Primorsko-goranske županije. 

Namjera mu je obići što više organizacija i za sada je zadovoljan povratnim reakcijama SDP-ovaca. Spreman je i na sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem, no kaže da ga nema u što uvjeravati. "Mi dijelimo stavove, ne treba nam estradizacija SDP-a, ali javnost ima pravo znati što želimo", rekao je Zlatko Komadina te ponovio kako očekuje poštenu raspravu. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.