Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: Plenkoviću hvala, ali u državni proračun ulažemo svi!

22.02.2021.

14:05

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Obnovit će se 44 školske zgrade, Dom zdravlja u Marinkovićevoj u Rijeci dobit će dizalo, crikvenička Thalassotherapija novi krov na Vili Istranka, a Vrbovsko jaslice i reciklažno dvorište, najavljeno je na konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije.

"U državni proračun ulažemo svi, a ulaganja većih od sto milijuna kuna nema bez države ili europskih fondova. I to je tako u bilo kojem kraju Hrvatske", rekao je, na pitanje novinara, župan Zlatko Komadina u odgovoru na opasku premijera Plenkovića o ulaganjima vlade u ovaj kraj i u 3. maj.

Rekao je da su međufinanciranje gradnje broda 514 u 3. maju zajednički dogovorili ministar Marić, premijer Plenković i on te je premijeru zahvalio što 3. maj održava na životu, a istaknuo je kako je stiglo vrijeme za novi korak. "Ovo je vatrogasna priča, 3. maj je još uvijek stečajna imovina Uljanika i treba razriješiti njegov pravni status da bi opstao i počeo ugovarati brodove na tržištu. Dobro je da radi brod po brod, ali to će stati kad-tad. Mora se ići korak dalje", rekao je Komadina.

Župan je izvijestio i da će PGŽ izdvojiti 22 milijuna kuna za uređenje 44 školske zgrade te da su u Kastvu uređene i nove prostorije izdvojenog Glazbenoga odjela, koji u tom gradiću već ima 120 učenika.

Pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić najavila je ulaganje 949 tisuća kuna u županijski Dom zdravlja i crikveničku Thalassotherapiju. Novac je namijenjen uspostavi trajnog arhiva zdravstvenih kartona, ugradnji dizala u zgradu doma zdravlja u ulici Ive Marinkovića u Rijeci te obnovi krova Vile Istranka i nabavci medicinske opreme post-covid odjela u Crikvenici, izvjestila je.

Malatestinić je najavila i da će Dom zdravlja vlastitim sredstvima razvijati laboratorij, a za opremu i potrošni materijal planiraju u iduće četiri godine uložiti 12 milijuna kuna.

Zamjenik župana Petar Mamula izvijestio je o županijskoj potpori projektima na području grada Vrbovskog, u iznosu od 750 tisuća kuna za sufinanciranje gradnje reciklažnog dvorišta i novih jaslica. Pritom je ponovio da je Zakon o brdsko-planinskim područjima i nakon dvije godine od usvajanja ostao na obećanjima koja se ne provode.

Poslušajte konferenciju za novinare:

Komadina, Mamula i Malatestinić o ulaganjima; pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.