Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: SDP ne može u vladu s HDZ-om, ostajemo vjerodostojni

12.12.2015.

14:07

Autor: Hina, B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ovom trenutku neodrživa je inicijativa širokog tripartitnog saveza koalicije Hrvatska raste, Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista u formiranju saborske većine i buduće vlade, objavio je SDP nakon sjednice Glavnog odbora.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je da je njezina stranka spremna otići u opoziciju jer velika koalicija nije prihvatljiva. "Građani imaju pravo na izbor: svatko tko je glasao za našu koaliciju nije mislio da će u njoj biti Tomislav Karamarko, a tko je glasao za HDZ-ovu koaliciju nije mislio da će u njoj biti Zoran Milanović ili ja", rekla je Pusić u Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija. U koaliciju s HDZ-om ne žele ni Hrvatski laburisti, jednoglasno je odlučilo njihovo Nacionalno vijeće. Prema tome, ne podržavaju Mostov prijedlog o tripartitnoj vladi.

"Jednoglasno smo na Glavnom odboru odbacili mogućnost formiranja vlade s HDZ-om. U ovim okolnostima to je jedina odluka na tragu vjerodostojnosti stranke. Svi daljnji potezi su na Mostu", izjavio je za Radio Rijeku potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

U ovom trenutku neodrživa je inicijativa širokog tripartitnog saveza koalicija i Mosta u formiranju saborske većine i buduće vlade. Smatramo da za formiranje saborske većine i hrvatske vlade postoje druga održiva rješenja, objavlio je SDP na svojem Twitteru nakon sjednice Glavnog odbora.

Glavni odbor podupire nastavak razgovora koalicije Hrvatska raste i Mosta nezavisnih lista radi dogovora oko konstituiranja sabora i formiranja vlade. Predsjenik stranke Zoran Milanović podnio je izvješće o dosadašnjem tijeku pregovora i dobio potporu za mandatara.

Poslušajte izjavu Zlatka Komadine nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a u Zagrebu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.