Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: U kulturu se ulažu desetine milijuna kuna - rezultati se vide!

05.06.2019.

12:27

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovni muzej Rijeka i Ustanova Ivana Matetića Ronjgova tri su županijske ustanove koje vrlo uspješno prirodnu, povijesnu i kulturnu baštinu našega kraja predstavljaju publici daleko izvan županijskih pa i državnih granica.

"Vrlo smo zadovoljni povlačenjem sredstava iz EU fondova, a svakako puno činimo i na promociji Rijeke kao Europske prijestolnice kulture. Upravo zato u planu je završetak projekta Muzeja budućnosti, očekuju nas izložbe keramike, violina, ali i rigojančija. Tu je i projekt "KRASn'KRŠ" i preuređenje stalnoga postava u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi", rečeno je na konferenciji za novinare vodećih ljudi tih ustanova.

Naravno da uvijek možemo više i bolje pa tako Ustanova Ivan Matetić Ronjgov već pregovara s Bečkim dječacima o čak dva koncerta 2020. godine, jednom u Rijeci i jednom u Puli, a zadovoljstvo radom ustanova u kulturi izrazio je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Poslušajte:

Komadina: Ulaganja u kulturu su velika, a rezultati se vide, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.