Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina u Vrbovskom: Država mora ispuniti obećano; ako ne, tu je Županija

02.03.2018.

15:06

Autor: Nenad Lučić

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić i župan PGŽ Zlatko Komadina (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić i župan PGŽ Zlatko Komadina (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Proteklih je dana svojim komunalnim sustavom Grad Vrbovsko kvalitetno reagirao na snježno nevrijeme koje je zahvatilo Gorski kotar iako to, zbog duljine nerazvrstanih cesta čija se prohodnost održavala, nije bilo nimalo lako, rečeno je tijekom posjeta primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Gradonačelnik Dražen Mufić pritom je iskazao nezadovoljstvo odlukom poduzeća Hrvatske ceste koje je, u usporedbi s ostalim sredinama Gorskog kotara, upravo područje Vrbovskog svrstalo u kategoriju zbog koje će državne potpore gradskoj zimskoj službi biti smanjene s 880 na 516 tisuća kuna.

U završnoj izjavi čelnik Grada Vrbovskog je naglasio kako su lokalne komunalne službe probleme sa snijegom riješile bez potpore sa strane, a župan Komadina je izrazio nadu da će lokalne jedinice Gorskog kotara dobiti obećanu pomoć zbog povećanih troškova zimske službe.

"Nismo imali problema, s obzirom da Vrbovsko ima 120 kilometara nerazvrstanih cesta, 63 naselja i 9 mjesnih odbora, odnosno daleko najviše u Gorskom kotaru. Ovaj put smo sve to uspjeli napraviti sami, dakle bez tuđe pomoći, ali pomoć nikada ne treba odbijati, ako se ona daje i ako je potrebna", rekao je Mufić.

"Financijski je stvar vrlo jasna. Gorani će morati ići u rebalanse svojih proračuna da nadoknade ove povećane troškove zimske službe. Država mora ispoštovati ono što je javno rečeno. Dakle, 5 do 8 milijuna kuna, za dodatne troškove čišćenja snijega, dodatno "ubaciti" u te proračune. Zakažu li svi, tu je Primorsko-goranska županija, koja nikada nije izostala i pomoći će", rekao je župan Komadina. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.