Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: "Utakmica još traje. Bitka je u Saboru, a ne na Ibleru!"

11.01.2016.

13:54

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjedništvo SDP-a raspravljat će, a Glavni odbor odlučivati o raspisivanju izbora za predsjednika stranke. Kandidature su zasad najavili sadašnji predsjednik Zoran Milanović i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji se danas obratio novinarima u Rijeci.

Zlatko Komadina najavio je da će se o kandidaturi izjasniti tek nakon poslijepodnevnog sastanka predsjedništva stranke u Zagrebu. No, smatra da se SDP treba mijenjati jer gubi povjerenje građana.

Važno je tko je kapetan broda, jer određuje smjer plovidbe. Rijeka je već 25 godina glavna SDP-ova luka, rekao je Komadina te dodao da SDP mora imati smjer lijevo, a ne liberalno. SDP treba biti decentraliziran i demokratski, bez autokracije i bez makijavelizma. Participacija članstva i decentralizacija stranke tako ja vidim SDP, rekao je Komadina.

Izazivaču ipak smeta što je unutarstranačka kampanja otvorena u medijima: "Meni je nepojmljivo da se baca koplje u trnje, a još bitka i utakmica traje. Prema tome, ako se netko želi, kako se busaju u prsa, boriti protiv HDZ-a i sastavljanja konzervativne vlade, neka izvole tamo gdje su izabrani, u Saboru, a ne na Ibleru u međustranačkim obračunima."

Analizu postizbornih propusta očekuje od SDP-ovog Glavnog odbora, te dodaje podatak da je SDP-ova koalicija na ovim izborima dobila 20 mandata manje, HDZ-ova 15 mandata više, a Most je dobio 19. Pa sad računajte čiji su to birači bili, dodaje Komadina. 

Ne zabrinjavaju ga ni rezultati predizborne ankete koje je jučer objavio RTL, a po kojoj Milanović ima više od 44 posto podrške, a Komadina samo 8,4 posto. To je dobar start, kaže Komadina, te dodaje da će u SDP-u birati članovi, po drugim kriterijima. Na pitanje čiju podršku očekuje, Komadina samouvjereno dodaje: "Većine članstva. Ja sam optimist!" Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.