Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncert i velika torta za liječenje djece s bolestima srca

09.02.2017.

13:59

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ogromna torta u obliku srca za dvije tisuće ljudi, puštanje balona i veliki koncert na riječkome Korzu u subotu dio su humanitarne akcije, kojom udruga Veliko srce malom srcu prikuplja novac za opremu potrebnu u liječenju najmlađih srčanih bolesnika.

Četiri metra velika, 250 kilograma teška torta za dvije tisuće ljudi bit će u subotu 11. veljače ponuđena građanima po 10 kuna za komad. Bogat glazbeni program, oko tisuću balona koji će biti pušteni u zrak, sve to dio je humanitarnoga koncerta Festival srca, koji na riječome Korzu počinje u 12:30 i traje do 15 sati.

Nastupit će šezdesetak izvođača - velikih i malih. Neki od njih su Antonela Doko, Antonio Krištofić, Nina Kraljić, E.N.I., Luka Nižetić, klapa Nevera... Sudjeluju i dječji zborovi, a na kraju će sve "zasladiti" glazbeni oldtimeri - članovi udruge LP Rock. Bit će, dakle, za svakoga ponešto.

Događanje organizira udruga Veliko srce malom srcu, koja okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Sav prikupljeni novac bit će utrošen za kupnju EKG printer-monitora i holtera za bolesnu djecu koja se liječe u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Poslušajte što su uoči velikoga humanitarnog događanja na Korzu rekli voditelj udruge Veliko srce malom srcu Ivica Krmpotić te voditelj pedijatrijske kardiokiruirgije pri dječjoj bolnici na Kantridi primarijus Neven Čača:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.