Hrvatski radio

Radio Rijeka

Konferencija "Europa koja povezuje" - Rijeku posjetilo petero ministrara

08.11.2019.

11:20

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Ministri na konferenciji Europa koja povezuje (Foto: Albert Petrović / HRT Radio Rijeka)

Ministri na konferenciji Europa koja povezuje (Foto: Albert Petrović / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Europa koja povezuje", konferencija posvećena predstavljanju drugog stupa političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, održala se danas prijepodne u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Na konferenciji sudjeluje pet hrvatskih ministara: Gordan Grlić Radman, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Nina Obuljen Koržinek i Gari Cappelli te državni tajnici i predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Središnjeg državnog ureda za šport. 

Prioriteti šestomjesečnoga predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a iskazani su kroz dva panela: Europa koja se povezuje kroz promet, digitalno društvo i energetiku, te Europa koja povezuje svoje građane kroz kulturu, turizam i sport.

"Jedna od glavih tema bit će održivost turizma. Predstavit ćemo mogućnosti hrvatskog turizma jer se u zadnje vrijeme može vidjeti kako se turizam širi i u unutrašnjost Hrvatske", rekao je Cappelli. Poslušajte izjavu:

Ministar Gari Cappelli, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.