Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kongres okolišnog zdravlja okupio studente iz cijele regije

05.06.2018.

16:25

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Medicinski fakultet u Rijeci

Foto: Medicinski fakultet u Rijeci

Foto: - / -

Kongres okolišnoga zdravlja održava se na riječkom Medicinskom fakultetu povodom Svjetskoga dana zaštite okoliša. Međunarodnoga je karaktera, okuplja studente iz cijele regije, a dobrodošli su svi zainteresirani!

Osviještenost ljudi o očuvanju okoliša postala je prioritet diljem svijeta, a naročito u državama Europske unije.  Upravo zbog toga, profesori i studenti Sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta u Rijeci - jedine visokoškolske ustanove u Hrvatskoj koja obrazuje sveučilišne kadrove u domeni zaštite okolišnog zdravlja - i ove su godine organizirali studentski kongres okolišnog zdravlja.

Ovim se okupljanjem, koji se održava na Svjetski dan zaštite okoliša, želi prikazati kako cjelovito gospodarenje otpadom i kružno gospodarstvo utječu na okoliš, zdravlje i kvalitetu života. Kongres okuplja mlade stručnjake raznih područja - sanitarnoga inženjerstva, biotehnologije, medicine, pa čak i prava.

Poziv na dvodnevni kongres upućuje predsjednica organizacijskoga odbora Nikolina Špoljarić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.