Hrvatski radio

Radio Rijeka

Konstituirana Turistička zajednica Gorskog kotara - što dalje?

18.12.2020.

16:25

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Čelnici goranskih gradova i općina nedavno su potpisali ugovor o osnivanju jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara, a u četvrtak predvečer konstituirana je skupština. Do kraja godine treba, u kratkom vremenskom razdoblju, odraditi još podosta posla.

Netom konstituirana Skupština TZ Gorskog kotara imenovala je članove Turističkog vijeća, u kojem će biti zastupljen po jedan predstavnik devet goranskih lokalnih samouprava.

Načelnik Općine Fužine David Bregovac najavio je da, u što kraćem vremenu, treba konstituirati Turističko vijeće: "Plan je to tijelo ustrojiti već u ponedjeljak ili utorak, kako bi se mogle pokrenuti aktivnosti izbora direktora turističkog ureda, a cilj je iskoristiti i sve potencijalne natječaje koji postoje u Republici Hrvatskoj, kako bi osigurali makimalno dostupnu količinu novca za rad." 

Naime, izvorni prihodi goranske Turističke zajednice, kaže Bregovac, kretat će se oko 650 tisuća kuna, a ta sredstva, uz očekivani iznos potpora iz državnih fondova, neće biti isključivo uložena u troškove tekućeg poslovanja jer je prva i osnovna zadaća osmisliti kvalitetnu promociju Gorskog kotara i to izvan okvira Republike Hrvatske.

"Želimo da na goranskom području više zastaju oni gosti koji putuju prema odredištima u priobalju. S tim ćemo ciljem, na svim sajamskim događajima, gdje to bude moguće, promovirati Gorski kotar, iako je to sada poprilično otežano zbog korona krize", dodao je.

Cilj je promotivnim aktivnostima privući što više gostiju, ali i onih koji su spremni ulagati u turizam, zaključio je Bregovac. Epidemiološka će situacija nesumnjivo suziti prostor za sajamsku promociju goranskog turizma, pa će s tim ciljem trebati osmisliti i neka alternativna rješenja. Poslušajte prilog:

Goranska turisticka skupstina, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.