Hrvatski radio

Radio Rijeka

Konstituirano Turističko vijeće TZ Gorskog kotara

30.12.2020.

14:17

Autor: Nenad Lučić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

U Fužnama je konstituirano Turističko vijeće Turističke zajednice Gorskog kotara, a donijeta je i odluka o raspisivanju natječaja za odabir njezinog direktora. Središnja ustanova goranskog turizma osigurat će i plaću za jednog administrativnog djelatnika.

Osim glavnog ureda, na području gradova Delnica i Čabra te Općine Mrkopalj financirat će rad turističko-informativnih centara.

Prema procjenama okvirnog financijskog plana, Turistička zajednica Gorskog kotara će u početku raspolagati s oko dva milijuna kuna. Prioriteti u koje će taj iznos biti uložen su master plan razvoja goranskog turizma, ističe dosadašnji direktor turističkog ureda u Delnicama Petar Hrg

Znači, prioriteti su ulaganja u pojačanu promociju destinacije, objedinjavanje turističkih proizvoda i izradu projektne dokumentacije koja će rezultirati razvojem novih sadržaja ponude, objasnio je Hrg.

Financijski plan je, dakako, podložan naknadnim promjenama, ali je bilo važno istaknuti namjeru ulaganja u projektnu dokumentaciju, da se istog trenutka kada ona bude spremna može krenuti u realizaciju projekata, naglasio je. Poslušajte izjavu:

Hrg: važno je naglasiti ulaganje u dokumentaciju koja omogućava pokretanje projekata, pripremio Nenad Lučić

Sa sjednice Turističkog vijeća (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Sa sjednice Turističkog vijeća (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.