Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koordinacija Srednjeg bloka traži iste subvencije za sve riječke vrtiće

19.09.2017.

13:40

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koordinacija Srednjeg bloka - Lista za Rijeku, Živi zid, HNS, Most i Nezavisni predložit će amandman na Prijedlog programa javnih potreba u predškolskom odgoju, kojim bi se sudjelovanje roditelja u cijeni programa drugih vrtića smanjio za dvjestotinjak kuna.

Vrtići ostalih osnivača koji će u slučaju prolaska amandmana smanjiti cijenu vrtića za 200 kuna:
Dječji vrtić "Mala vila", Dječji vrtić "Mali princ" i vrtić istog osnivača "Mala sirena", Dječji vrtić "Snjeguljica", Dječji vrtić "Nazaret", Dječji vrtić "Zvjezdica mira", Dječji vrtić "Luna", Dječji vrtić "Zlatan" te Dječji vrtić "Žirafa".

Radi se o mjeri kojom bi se postupno izjednačila sva djeca, bez obzira u koji su vrtić upisana, rekao je to danas u Rijeci novinarima Danko Švorinić u ime koordinacije.

"Uz taj prijedlog će biti predložen i zaključak prema kojem bi Odjel za školstvo u suradnji s Gradskim vijećem, za pedagošku godinu 2018./2019., trebao predložiti rješenje koje bi u pravima u potpunosti pokušalo izjednačiti svu djecu. U prvoj fazi ide povećanje dosadašnje subvencije s 810 na 1015 kuna, a onda bi se za sljedeću pedagošku godinu predložilo rješenje koje bi dodatno ublažio ovu dosadašnju nepravdu koja pogađa djecu vrtića jedne pravne osobe i nisu izjednačena s djecom koja pohađaju dječje vrtiće Grada Rijeke", objašnjava Švorinić.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.