Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koronakriza: sastanak premijera sa županima - gdje je PGŽ?

24.11.2020.

14:31

Autor: Olivera Vinković

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković u utorak je održao videosastanak sa županima o epidemiološkoj situaciji u pojedinim županijama. Sastanku je prisustvovao i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Davor Božinović. Kako nas se to tiče u Primorsko-goranskoj županiji, pitali smo župana.

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina naglasio je da se obimno raspravljalo, obzirom da je Nacionalni stožer najavio krajem tjedna odlučivati o novim mjerama. 

Drugo važno pitanje bio je prelazak na online nastavu. "Mi smo spremni kao županija, sve srednje škole i fakulteti, to ćemo mi raspraviti na našem stožeru ovih dana, najkasnije u petak, pa ćemo donijeti neke samostalne odluke. To treba prepustiti struci", zaključio je Komadina.

Mi smo negdje u zlatnoj sredini, ako se uopće u ovoj situaciji može tako reći, istaknuo je župan Komadina i dodao kako je izvijestio da je PGŽ, za razliku od drugih županija, još uvijek u povoljnoj situaciji u odnosu na smještajni kapacitit u bolnicama. "Negdje na 50 posto smo popunjenosti. Daj bože da ostane tako i da se to smanjuje, a ne da raste", zaključio je.

Međutim, možemo biti zadovoljni tek kad počnemo padati ispod 100 novooboljelih dnevno, rekao je župan u komentaru sastanka s Plenkovićem i Božinovićem što ga možete poslušati u nastavku:

Komadina: Možemo biti zadovoljni kada počnemo padati ispod sto novooboljelih, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.