Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koronavirus u Hrvatskoj: 190 novih slučajeva; u PGŽ 15 novozaraženih

11.09.2020.

11:06

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ružić i Mićović pred novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Ružić i Mićović pred novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 190 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle. U PGŽ u petak je 15 novozaraženih i 11 ozdravljenih osoba. Nema prodora zaraze u riječki KBC!

U Primorsko-goranskoj županiji su strenutno 123 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. Od 15 novozaraženih, devet su kontakti predhodno zaraženih osoba, dok se za šest osoba još utvrđuje izvor zaraze, javili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Virus nije prodro u KBC Rijeka, rekao je ravnatelj Alen Ružić. Zbog izoliranih slučajeva pojave virusa pojačane su mjere zaštite jer bolnica redovno pruža skrb pacijentima i radi zahvate koji su hitni. Poštuju se svi epidemiološki protokoli i ravnatelj je u svakodnevnoj komunikaciji s epidemiolozima. 

U Rijeci je u bolnici trenutno 15 osoba zaraženih koronavirusom, od toga dvije na respiratoru. Ponovno je otvoren i izdvojeni respiracijski centar, potvrdio je ravnatelj Ružić. 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović kaže da broj testranja raste, dnevno više od petsto, a prije bolnice preporučuje se preventiva: maske i razmak.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u petak je ukupno 2430. Na bolničkom je liječenju 327 pacijenata, a od toga je na respiratoru 26 osoba. Zasad najveći broj ima Splitsko-dalmatinska županija: 62 nova slučaja zaraze.

Poslušajte izjave Ružića i Mićovića:

Mićović: Velik je broj ljudi u samoizolaciji, pripremila Blanka Uzelac

Ružić: zašto je otvoren respiracijski centar, pripremila Blanka Uzelac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.