Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:00 / 01.03.2020.

Autor: HRT

Koronavirus u Hrvatskoj još uvijek je obiteljski virus: sedam zaraženih

Ovo je adresa na kojoj potražite najnovija priopćenja Nacionalnog stožera civilne zaštite o širenju koronavirusa u Hrvatskoj (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Ovo je adresa na kojoj potražite najnovija priopćenja Nacionalnog stožera civilne zaštite o širenju koronavirusa u Hrvatskoj (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Foto: - / -

Iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke. Liječnici kažu kako se virus i dalje ponaša kao obiteljski, što je ohrabrujuće, te da nema razloga za paniku.

Nacionalni stožer civilne zaštite javnosti će se ponovno obratiti u 16 sati, a njihove najnovije informacije možete pronaći OVDJEIz Stožera civilne zaštite još su jučer apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da, u interesu javnog zdravlja, ne dolaze na javna okupljanja. 

Osobe koje su u posljednjih 14 dana boravile u državama u kojima je epidemija izrazita, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti liječniku epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112. U Primorsko-goranskoj županiji taj je broj 091/125-72-10.

Anketa Hrvatske gospodarske komore pokazala je da 66 posto hrvatskih tvrtki već osjeća negativne posljedice širenja koronavirusa, a više od polovice izjavilo je da im je pao promet. Najviše su pogođene putničke agencije, hoteli, restorani i slične djelatnosti.

Nacionalni stožer je jučer izdao i konkretne upute građanima, a govori ih ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, a poslušajte i kako podatke iz gospodarstva komentiraju predsjednici udruženja putničkih agencija te cestovnoga teretnoga prometa Boris Žgomba i Darko Vukadinović koji napominje i da iz Italije, osobito sjeverne, uvozimo veliku količinu hrane:

Capak o dezinfekciji, pripremio HRT

Posljedice koronavirusa za gospodarstvo, pripremio HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.