Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koronavirus u PGŽ: 188 novooboljelih, 110 aktivnih slučajeva manje

30.12.2020.

11:04

Autor: Tatjana Sandalj

Bez gužvi za testiranje (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Bez gužvi za testiranje (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u srijedu u 188 novooboljelih i 293 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 blesti je manji za 110 osoba, sada ih je 2.305. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana obrađeno 838 uzoraka.

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a broj hospitaliziranih COVID-19 pacijenata isti je kao i dan ranije 124, a i broj oboljelih na respiratoru je još uvijek 10 osoba. 

Udio pozitivnih među testiranima u Rijeci je 22 posto. Najveći postotak, 73 posto pozitivnih je u Gradu Rijeci i okolici, 70 posto je među radno aktivnim stanovništvom.

Na staru godinu će Nastavni zavod za javno zdravstvo obavljati testiranja. Isto će učiniti i u subotu 2. siječnja, a prvoga dana Nove godine i u nedjelju 3. siječnja nema testiranja.

U Domovima za starije osobe na Kantridi i u Voloskom cjepljenje je obavljeno, a stigla je i nova količnina od 1.950 doza cjepiva. Poslušajte što o daljnjem planu cjepljenja kaže dr. Danijela Lakošeljac, a o trenutnoj situaciji u riječkom KBC-u što se oboljelih od koronavirusa tiče, ali i o tome kako su riječki liječnici spremni pomoći stradalima u potresu, u Trisu je govorio ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić:

Danijela Lakošeljac o planu cijepljenja, pripremio Josip Krmpotić

Tris: Alen Ružić o riječkom KBC-u, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.