Hrvatski radio

Radio Rijeka

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili Zadrane rezultatom 90:79

25.09.2021.

19:42

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Marin Sušić HKS

Foto: Marin Sušić HKS

Foto: - / -

Napokon je pao i Zadar, pa košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon pobjede u utakmici 2. kola HT Premijer lige službeno mogu reći da su pobijedili sve ekipe HT Premijer lige. Osam Zelenih sa Škrljeva aktualnim prvacima dopustili su samo jedno vodstvo tijekom cijele utakmice.

Trener Zadra Ivan Perinčić već nakon minutu i 15 sekundi zove minutu odmora nakon što je kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak pogodio tricu, a potom i dvicu za vodstvo domaćina 5:0. No, ta minuta odmora samo je malo smirila Zelene, koji na krilima Barnjaka koji je tijekom prvih deset minuta postigao 12 koševa prave razliku, da bi na isteku 9' minute tricom Ivana Vrgoča otišli na plus deset 27:17. Na mini odmor se otišlo prednošću Zelenih 29:20, za koje je Taylor Adway postigao 7, a Toni Jelenković pet koševa. S druge strane Martin Junaković postigao je 6.

I nastavak je u znaku Adria Oil Škrljeva koje je bilo lišena usluga Marinellija, Šaina, Vucića i Rajčića, pa je trener Damir Rajković imao na dispoziciji osam sposobnih igraća. Već u 12' minuti na semaforu stoji plus 15 za Zelene pri rezultatu 37:22. Jelenković zabija dvije trice, a kada je Ivan Vrgoč u 18' također zabio drugu tricu na semaforu je zasvijetlilo 48:31 ili 17 razlike za domaćina.  U posljednje dvije minute prvog poluvremena domaćin je malo pao, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 47:38 za Adria Oil Škrljevo.

Duža klupa i stalna rotacija koju je u prve tri četvrtine utakmice radio trener Perinčić donijela je ploda na kraju treće četvrtine,  jer tridesetak sekundi prije kraja tricom Martina Junakovića Zadar dolazi u prvo vodstvo na utakmici 63:62. Ipak Igor Stojanović koristi jedno od dva slobodna bacanja za egal na kraju četvrtine 63:63.

Posljednja četvrtina donijela je na svom početku dva izjednačenja, nakon kojeg se Zadar primakao na minus 1 u 33'. No, onda se domaćin budi i odlazi na plus sedam u 35' Do kraja domaćin kontrolira rezultat do konačne pobjede 90:79.

Junaci pobjede su Barnjak sa 27, Jelenković sa 23,  Taylor Adway sa 15 i Vrgoč sa 8 postignutih koševa. Kod gostiju Domagoj Vuković i Martin Junaković postigli su po 16 koševa.

Prvi dojmovi trenera Zadra, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.