Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrena Bike: otvorene dvije nove biciklističke staze ukupne dužine 26 km

31.03.2019.

14:25

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Općina Kostrena

Foto: Općina Kostrena

Foto: - / -

Šezdesetak biciklista uživalo je u novim zanimljivim stazama i upoznalo ponešto drugačiju vizuru Kostrene. Cikloturizam jedan je od najbrže rastućih oblika turizma, a cikloturisti su kvalitetni gosti, poručuju s prvog izdanja manifestacije Kostrena Bike.

Na parkiralištu ispred popularnog sidra na Šetalištu kostrenskih boraca, okupilo se šezdesetak biciklista, kako bi u pratnji vodiča sudjelovali na biciklističkoj turi Kostrena Bike, kojom je je promovirano 26 kilometara novouređenih mountain bike i trail staza.

Staze su klasificirane u dvije kategorije – srednje zahtjevna je dužine 13,8 km, a zahtjevna 12,4 km. Obje su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama i informativnim pločama s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje biciklisti prolaze.  

Već za sljedeću godinu je umjesto biciklističke ture planirana mountain bike i trail utrka. Na taj je način, uz kvalitetan smještaj i uređene plaže, Kostrena dobila novi turistički sadržaj koji je ujedno i izvrstan način za razgledavanje i upoznavanje kraja, a predstavlja i iskorak prema razvoju cikloturizma, javili su iz Općine Kostrena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.