Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrena i Kraljevica slave svoga zaštitnika svetog Nikolu

06.12.2017.

12:06

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kraljevici je točno u podne održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, a potom su Kraljevičani uživali u marendi u klapskoj pjesmi u središtu grada. I Kostrena danas slavi jednog od svoja tri nebeska zaštitnika - svetoga Nikolu.

Poslijepodne će u Kostreni biti položeni vijenci u more, u lučici Podurinj, te na grobljima u Sv. Luciji i Sv. Barbari, a svečana sjednica Općinskog vijeća je u 19:30 sati. 

"U razdoblju koje je za nama smanjili smo cijene boravka djece u našem vrtiću, a povećali plaće zaposlenima u toj ustanovi, dodijelili stipendije učenicima i studentima. Želja nam je - uz pomoć Ine - napraviti igralište u Pavekima, postavljamo rasvjetu na cesti Svežanj - Doričići, radimo predradnje za proširenje groblja", rekao nam je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i pogledao prema 2018. godini.

"Uredit ćemo cestu od magistrale prema groblju u Sv. Barbari, a to je dio projekta gdje će se na magistrali napraviti rotor Šoići", rekao je Vranić i najavio da bi Hrvatske ceste radove trebale započeti na ljeto sljedeće godine.

U 13 sati u Kraljevici kreće procesija, blagoslov mora te misa koju će od 17 sati u crkvi sv. Nikole predvoditi banjalučki biskup Franjo Komarica. Ususret blagdanu Grad Kraljevica je već darivao 250 mališana, a iz Grada pozivaju djecu da im se pridruže u "Veseloj kućici" 16. prosinca te na Oštru, gdje će biti niz događanja pod morem.

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić otkrio je jedan vrlo zanimljiv podatak vezan uz Kraljevicu i svetište svetoga Nikole, dok se načelnik Općine Kostrena pohvalio planovima za sljedeću godinu - poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.