Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrenjani slave Dan općine i blagdan svoga zaštitnika

06.12.2016.

13:00

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Kostrena danas obilježava blagdan svoga zašttinika. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u 18:30 sati u Narodnoj čitaonici Kostrene Sv. Lucije, zaslužnim će pojedicnima i udrugama biti uručena općinska priznanja. U 17 sati u crkvi sv. Lucije slavit će se misa za pomorce i njihove obitelji.

Najmlađi Kostrenjani, polaznici Dječjeg vrtića i osnovne škole, u povodu blagdana svetog Nikole dobili su prigodne poklone. Vijenci su položeni na centralni gradski križ na groblju sv. Lucije, u lučici na Podurinju i na groblju sv. Barbare. Cijeli program obilježavanja Dana općine pogledajte ovdje.

Kostrenjani su bacanjem vijenca u more odali počast i stradalim pomorcima s broda "Igrane". Time je obilježena uspomena na tragediju što se dogodila na Badnjak 1959. godine,  kada je po jakom jugu ispred Kostrene,  na oko dvije nautičke milje izvan uvale Svežanj, potonuo drveni motorni brod "Igrane" te je sedmero od trinaestero članova posade izgubilo živote.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.