Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrenski učenici imaju besplatne udžbenike

29.07.2015.

13:10

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Kostrena osigurala je besplatne udžbenike za osnovnoškolce i srednjoškolce s područja Općine.

Sto tisuća kuna izdvojit će za sufinanciranje udžbenika za srednju školu učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena. Svaki srednjoškolac dobit će bon od 600 kuna kojeg će moći iskoristiti u knjižarama Školska knjiga, V.B.Z. ili Narodne novine u Rijeci. Dio učenika je već preuzeo svoje bonove za udžbenike, a oni koji to još nisu učinili, mogu ih preuzeti u Općini Kostrena do 30. kolovoza,  te iskoristiti do 30. rujna. Prilikom izdavanja bonova, učenici moraju dostaviti dokaz o prebivalištu i potvrdu o upisu u srednju školu na kojoj će biti naznačena svrha: sufinanciranje udžbenika i prijevoza.

Općina će nastaviti i sa sufinanciranjem javnog prijevoza za srednjoškolce. Potvrde za sufinanciranje pokazne karte izdavat će se tek krajem kolovoza, odnosno po donošenju odluke Vlade Republike Hrvatske.

Osigurana su i financijska sredstva za nabavku školskih udžbenika za osnovnu školu. Polaznicima Osnovne škole Kostrena udžbenici će biti predani u školi, a učenici s prebivalištem na području Općine koji osnovnu školu pohađaju izvan Kostrene, ostvarit će pravo tako što će roditeljima biti refundirani troškovi nabavke udžbenika, odnosno kompleta udžbenika za korisnike prava socijalne skrbi. Informacije o potrebnoj dokumentaciji da bi se ostvarilo pravo mogu se pronaći na internetskoj stranici Općine ili u sjedištu Općinske uprave na adresi Sv. Lucija 38 u Kostreni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.