Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: 2003 aktivna slučaja kovid oboljelih

09.04.2022.

12:47

Autor: Tatjana Sandalj, Olivera Vinković

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Subotnje izvješće Stožera civilne zaštite PGŽ govori o 142 novooboljele i 243 osobe koje su ozdravile. Od ponoći su ukinute gotovo sve epidemiološke mjere. Ostaju samo maske, no i njihovo je nošenje uglavnom prepušteno osobnoj procjeni i savjesti. Kako to komentira ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović?

Između 783 laboratorijski obrađena uzorka briseva tijekom petka potvrđene su 142 novooboljele osobe. Broj aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji pao je na 2003 osobe. 


Udio pozitivnih među laboratorijski obrađenim uzorcima je 18,14 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 2,69 posto. 


107 novooboljelih je iz Rijeke i mjesta u prstenu, desetero je s otoka Raba, osam s crikveničko-vinodolskog područja, sedmero s otoka Krka, šestero s Liburnije te četvero iz Gorskog kotara. 88 novooboljelih je iz radno sposobne populacije, 32 ih je iz mlađih dobnih skupina, a 22 ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva KBC-a sedam oboljelih od COVID-19 bolesti je manje na liječenju u riječkoj bolnici nego dan ranije, sada ih je 54. U jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru je jedan kovid pacijent. 


Poslušajte izjavu ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimira Mićovića:

Vladimir Mićović o lakšim mjerama

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.