Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:56 / 08.12.2020.

Autor: Ivan Ribarić / Hina

Kradljivci električnog kabela iz KBC Rijeka predani pritvorskom nadzorniku

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Dvojica muškaraca, osumnjičeni da su ukrali električni naponski kabel iz riječkog KBC-a i time prekinuli napajanje električnom energijom uređaja u covid-centru, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su kako je riječ o 34-godišnjem hrvatskom državljaninu i 29-godišnjem državljaninu Kosova koje policija sumnjiči da su u ponedjeljak, 7. prosinca, oko 3 sata u riječkom KBC-u ukrali električni naponski kabel i time životno ugrozili pacijente oboljele od covida-19.

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzoj intervenciji pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka počinitelji su ubrzo nakon dojave pronađeni i uhićeni. Policija ih sumnjiči da su počinili kažnjiva djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom i kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz riječkog KBC-a ranije su izvijestili da terapija bolesnika nije zbog tog incidenta bila u prekidu jer je sustav prebačen na zamjensko napajanje kisikom. Tehnička služba KBC-a u kratkom je roku sanirala oštećenje u strujnom napajanju i dovela ga u prvobitno stanje, doznaje se iz riječke bolnice.

Mjesto incidenta tijekom noći obišao je ravnatelj KBC-a Alen Ružić koji nije želio ulaziti u motive počinitelja, ali je u programu Radio Rijeke komentirao nemili događaj: