Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraj još jedne školske godine za RInkluziju

10.06.2019.

17:27

Autor: Nina Deranja

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

U riječkim osnovnim školama u odgojni i obrazovni program integrirano je 550 učenica i učenika s teškoćama. Riječ je o djeci koja ponekad trebaju dodatni angažman i podršku sustava organiziranog kroz asistenciju u nastavi, što se u Rijeci planski provodi više od deset godina.

Za provođenje projekta "RInkluzija - riječki model podrške učenicima s teškoćama" ove školske godine zaposleno je 57 pomoćnika koji redovito rade sa 64 djece u 22 osnovne škole, a iz Europskog socijalnog fonda Gradu Rijeci odobreno je devet milijuna i 785 tisuća kuna za razdoblje od 2017. do 2021. godine, rečeno je danas u riječkom Centru za odgoj i obrazovanje.

Projekt pomoćnika u nastavi, kojeg bi Grad Rijeka teško mogao provoditi bez pomoći europskih fondova, izniman je primjer važnosti nastavka financiranja iz kohezijskih fondova.

U današnjem programu u Centru sudjelovala je učenica sedmog razreda Osnovne škole Zamet Katarina Vrkić i pročitala svoj literarni rad o prijateljstvu i solidarnosti s dječakom Antonijom koji je uključen u RInkluziju, poslušajte kako govori o iskustvu zajedničkog života u razredu:

Katarina Vrkić: dragocjeno iskustvo zajedničkog odrastanja, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.