Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraljevica: na jesen počinje gradnja novih komunalnih vezova u luci Carovo

16.03.2018.

17:18

Autor: Branka Malnar

Foto: Branka Malnar / HRT Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnateljica Županijske lučke uprave Bakar - Kraljevica - Kostrena Dijana Mihaljević potpisali su danas u Kraljevici Sporazum o sufinanciranju izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo.

Ukupna vrijednost projekta je 7.300.000,00 kuna - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za njega je u 2018. godini izdvojilo 3 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija milijun i 120 tisuća, a Grad Kraljevica 250 tisuća kuna.

Planira se izgradnja arimirano-betonskih pasarela sa 110 vezova s vanjske te unutarnje strane, a posebnost je što su prilagođene za osobe s invaliditetom. Ministar Oleg Butković najavio je skorašnje potpisivanje ugovora u Cresu i Crikvenici.

Gradnja počinje na jesen ove godine, a sve bi trebalo biti gotovo do početka iduće turističke sezone. Uz uređenje Frankopanskog dvorca Kraljevski grad dobit će potpuno drugu vizuru. Poslušajte izvještaj Branke Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.