Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraljić o Haludovu: želimo pomoći investitoru, ne želimo džunglu

15.09.2020.

15:57

Autor: Hina

Haludovo: zapušteno hotelsko naselje pretvoreno je u džunglu (Foto: Boris Šćitar / Večernji list / Pixsell)

Haludovo: zapušteno hotelsko naselje pretvoreno je u džunglu (Foto: Boris Šćitar / Večernji list / Pixsell)

Foto: - / -

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s izaslanstvom Općine Malinska-Dubašnica koje je predsjednika upoznalo s problemom hotelskoga naselja Haludovo, već više od 20 godina razrušenog i napuštenog, te zatražili njegovu pomoć da se taj problem riješi.

Istaknuto je da su predstavnici Općine Malinska-Dubašnica zatražili sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te su upozorili da takvo stanje predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu.

Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena koji je na snazi od 2006. i kako su ustvrdili, općina je osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Zorana Milanovića o tijeku privatizacije Haludova, kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnoga plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornoga plana, ako se ne pokrene gradnja.

Zatražili su pomoć Predsjednika Republike kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskoga naselja Haludovo, priopćio je Ured Predsjednika.

U izaslanstvu Općine Malinska-Dubašnica bili su predsjednica općinskoga Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik općinskoga Vijeća Zdenko Cerović, općinski pravni savjetnik Đorđe Perković te načelnik općine Robert Anton Kraljić čiju izjavu poslije sastanka s predsjednikom poslušajte u nastavku:

Kraljić o Haludovu: želimo pomoći investitoru, ne želimo džunglu; pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.