Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krčka ekipa "Daj Mare" večeras u finalu "City Games" u Biogradu na Moru

03.09.2016.

09:40

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljeto se bliži kraju i večeras se u Biogradu na Moru održava završno natjecanje sedmoga izdanja ljetnih igara "City Games". Šest ekipa iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske borit će se za titulu najboljih u nizu vodenih izazova.

Pobijedit će ekipa koja se najbolje bude nosila s letećim vaterpolom, morskom alkom, veslom, vinom i bitkom. Očekuje se prava sportska borba koju će promatrati brojna publika iz svih zemalja sudionica, kako je bilo proteklih godina. Sve će završiti glazbenim programom.

Natjecanje počinje u 19:30, a Hrvatsku predstavlja iskusna ekipa Daj Mare iz Krka. Na igrama sudjeluju već godinama i svi se rekreativno bave sportom. Za međunarodno finale dodatno su trenirali jer jako žele podići pobjednički pehar.

Protivnici će im biti najbolja ekipa iz Italije - Moconesi, prošle godine treći na City Games postolju. Sloveniju predstavlja ekipa koju predvodi državna prvakinja u plivanju Maja Kugonič, iz Kragujevca u Srbiji dolazi niz izvrsnih sportaša.

Bosanskohercegovački predstavnici dolaze iz Čitluka, posebno motivirani time što im je lani finale izmaklo za dlaku. Crnogorci iz Herceg Novog branit će prošlogodišnju titulu pobjednika.

Zabava za publiku je zajamčena, a sportašima u lovu na krunu - sretno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.