Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kreće "Advent uz more": jedan od najljepših u Europi!

23.11.2021.

13:34

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko ruho. Blagdanska čarolija "Adventa uz more" ove će godine, ukoliko to dozvole epidemiološke mjere, donijeti brojne sadržaje i prema riječima organizatora bit će jedan od najboljih Advenata u Europi.

Vrijedi istaknuti da je ove godine opatijski Advent uz more našao svoje zasluženo mjesto na popisu najljepših božićnih uređenja za 2021. godinu na stranicama utjecajne turističke organizacije "European Best Destinations".

Na portalu koji okuplja više od šest milijuna posjetitelja, Opatija je u kategoriji "Best Christmas Lights" smještena među poznatim blagdanskim destinacijama kao što su Moskva, Nica, Madrid, Ljubljana, Prag, Monte Carlo, Budimpešta i London.

Središnji događaj ovogodišnjeg opatijskog Adventa bit će doček Nove godine koji će ovoga puta biti obilježen domaćim glazbenim snagama, a cijeli adventski program počinje 26. studenog. Što se sve planira u Opatiji? 

Za tri dana upalit će se 24-metara duge dekorativne gradske lampice koje će biti postavljene na poznatim lokacijama kao što su park sv. Jakova, park Angiolina, Slatina, Lungomare, Ljetna pozornica, gradska tržnica i pitoreskno Volosko. Bit će kao i svake godine kuhanoga vina i vrhunske tople čokolade, kao i jedinstvenog glazbeno-scenskog sadržaja.

Sve nam je to, i više, pojasnila direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić. Poslušajte razgovor:

Najava Adventa u Opatiji, pripremio Ivan Ribarić

Foto: Ivan Ribarić / HRT- Radio Rijeka

Foto: Ivan Ribarić / HRT- Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.