Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kreilach: Ponosan sam na Rijeku, neka Zagreb danas bude u plavo-bijelom!

27.05.2017.

14:52

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši kapetan Rijeke i jedan od miljenika riječkih navijača Damir Kreilach podijelio je s nama emocije koje je proživljavao kada je NK Rijeka osvojila prvenstvo, prisjetio se svojih dana u najdražem klubu, a danas je, naravno, u Zagrebu na Maksimiru gdje će pratiti susret Dinamo - Rijeka.

"Danas je povijesni dan kada će Rijeka, napokon, ponosno dignuti pehar", rekao nam je odmah na početku razgovora Damir Kreilach koji, nakon odlaska u njemački Union Berlin, i dalje prati svoj najdraži klub. "Preplavile su me emocije kada je Rijeka osvojila prvenstvo, dugo smo to čekali, puno prije i zaslužili", kaže Damir koji će danas Rijeku bodriti u Maksimiru.

"Želim da Zagreb danas bude u plavo-bijelo boji i da to profeštamo onako kako to ovaj grad i zaslužuje", kaže i dodaje da je bio i ostao veliki navijač Rijeke te da je jako ponosan na igrače koji igraju vrhunski nogomet. "Uvjeren sam da je ovo tek početak jedne lijepe priče i da će Rijeka odsad nadalje dominirati hrvatskim nogometom. Želim da u srijedu osvoje i Kup, a onda im želim uspjeh u Ligi prvaka i ne sumnjam da će ga ostvariti. Kapa dolje igračima, stručnom stožeru i svim navijačima", ističe Kreilach.

Za Armadu kaže da je najbolja navijačka skupina i da je ponosan na slavlje koje su priredili za 30. rođendan, te da su slike njihove proslave došle čak i do Berlina. "Ovo je najljepši poklon za rođendan Armade - naslov prvaka", ponosno dodaje Kreilach. 

Razgovarali smo s njim dok je bio na putu za Maksimir i prolazio cestom A1987, kako je šaljivo nazvao autocestu do Zagreba, kojom je danas prošlo više od 6 tisuća navijača Rijeke.

Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.