Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krešimirova ulica u Rijeci: priprema za kolničku betonsku ploču

23.04.2020.

16:43

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Završetkom ronilačkih radova ispred restorana Indeks, da bi se bi se i na tom dijelu Krešimirove ulice u Rijeci, punom podzemnih voda, položile cijevi, realizirano je 80 posto ViK-ove investicije na izgradnji 1.100 metara dugog kanalizacijskog kolektora.

Istovremeno je rekonstruiran i javni vodovod, položen optički kabel DTK mreže, izvedeni kućni priključci na kanalizaciju i vodovod.

Priprema se podloga za armiranje i betoniranje kolničke betonske ploče, a radovi u Krešimirovoj trebali bi završiti do kraja lipnja.

Kao dio velikog EU projekta "Aglomeracije Rijeka" koji se realizira istovremeno s rekonstrukcijom državne ceste oznake DC 8, radovi će se iduće godine nastaviti Adamićevom ulicom.

Radove na izgradnji javne infrastrukture u Krešimirovoj ulici KD Vodovod i kanalizacija provodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Rijekom. Ukupna vrijednost radova je 36,5 milijuna kuna, a izvođač je zajednica ponuditelja GP KRK d.d. i GODINA d.o.o.

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.