Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krešo i Kisele Kiše - najbolji demo bend desetljeća

22.12.2018.

10:35

Autor: Matea Krmpotić

Foto: KKK FB

Foto: KKK FB

Foto: - / -

Titula najboljeg demo benda desetljeća po izboru Ri Rocka pripala je riječkim punk-rokerima - bendu "Krešo i kisele kiše". Na Kafe Radio Rijeke svratio je vokal Krešo Burić i ispričao njihovu priču. O ideji, glazbi, planovima i nagradama.

"Svaka nagrada dobro dođe, a ova pogotovo. I još smo ju dobili u svome gradu. Drago nam je da je struka prepoznala trud, ulaganje i sve godine što smo proveli tamburajući", govori Krešo Burić u programu Radio Rijeke.

Imali smo dosta koncerata i pred više ljudi, ali kažem, svirat u svom gradu je posebna prilika. 40. godisnjica Ri rocka i još mi kao slavljenici. Uz to, prostor riječkog Pogona je odličan, super zvuk. Uživali smo", opisuje Krešo.

U ovom mjesecu skoro ništa ne sviramo, rasuti smo na sve strane. Za Rijeku i nismo dobivali neke pozive. Dobar dio nas i radi, pa se nismo mogli uhvatiti u prosincu", kaže Krešo.

Na pitanje može li se živjeti od glazbe, odnosno, mogu li oni živjeti od glazbe, Krešo kaže da baš i ne. "Ja sam na birou, ne radim. Imam neke planove čim ću se baviti, a dečki rade. Ne može se živjeti još od muzike, poguranac je, zbilja dobro dođe, ali nije nam ni cilj da živimo od toga", kaže Krešo.

Bend je bila moja brija u glavi od djetinjstva. Od naših početaka je tu bilo sastavljanja, rastavljanja, prekidi i stanke, to je standardno. Zadnjih pet, šest godina se isprofilirala stalna postava. Energija i žar su uvijek isti, ali ne možes imati energije s 39 godina kao i s 25, ali više manje je isto. Kad se popnemo na binu, to je drugi svijet", objašnjava Burić. 

Trenutno radimo na novom albumu, nadamo se da ćemo u studio ući na proljeće i da će do ljeta bit gotovo. Onda bi krenula promo turneja. A pred kraj godine spremamo veliku stvar na riječkom Korzu. Nećemo puno otkriti, ali bila bi to jedna genijalna suradnja gdje će nam Grad morat malo ući u susret. Dolaze ozbiljni i pravi glazbenici. Bit će prava džungla", otkriva Krešo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.