Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kristjan Staničić novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

05.07.2017.

15:44

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kristjan Staničić novi je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), jednoglasno je odlučilo Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog posebnog povjerenstva za taj izbor, priopćeno je iz HTZ-a.

"Temelj mog rada bit će provedba strateških dokumenata - Strategije razvoja turizma i Strateško-marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2014.-2020.", kratko je za Hinu izjavio Staničić. Očekuje da će na poziciju direktora stupiti u drugoj polovici srpnja. Zahvalio je članovima Turističkog vijeća HTZ-a, koji su ga podržali i ukazali mu povjerenje te ministru turizma i predsjedniku HTZ-a Gariju Cappelliju s kojim je, kaže, i do sada dobro surađivao, pogotovo što obojica dolaze s Kvarnera. 

Kako se navodi u priopćenju, nakon provedenih razgovora sa svih sedam kandidata, koji su ujedno imali i priliku prezentirati svoje programe, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izbor direktora/direktorice Glavnog ureda HTZ-a Staničića je jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata.

Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli, koji je na početku sjednice članove vijeća obavijestio o kvalitetno provedenom procesu izbora novog direktora. "Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora HTZ-a izabran Kristjan Staničić. Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica što je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća", izjavio je Cappelli.

Cappelli je dodao da odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom. "Siguran sam da će dobar dio kandidata u budućnosti dati svoj doprinos daljnjem razvoju hrvatskog turizma te pronaći svoje mjesto unutar turističkog sustava", rekao je ministar, zahvalivši se dosadašnjem direktoru HTZ-a Ratomiru Ivičiću na dobroj suradnji i uspješnom vođenju Glavnog ureda.

Kristijan Staničić rođen je 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine. U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani.

Karijeru je nastavio u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.