Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kristjan Staničić prvi Hrvat u vodstvu Europske putničke komisije

09.09.2020.

12:26

Autor: Albert Petrović

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (Foto: Srećko Niketić / Pixsell)

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (Foto: Srećko Niketić / Pixsell)

Foto: - / -

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika Europske putničke komisije, najstarijega međunarodnog turističkog udruženja koje okuplja 33 nacionalne turističke organizacije i čini okosnicu turističkih zemalja u Europi.

Prvi je to put u povijesti ETC-a da je Hrvat u vodstvu udruženja, još od početka našeg članstva 1997. godine.

"Drago mi je da je hrvatski turizam dobio tu čast i to shvaćam kao priznanje našem turizmu, posebno u ovim dobro poznatim uvjetima, kad smo pokazali da smo vodeća turistička zemlja na Mediteranu. Štoviše, postali smo na neki način uzor drugima, pa me je čak predsjednik Portugalac upitao kad ćemo povući neki novi potez, da i oni opet krenemo vašim stopama",  kaže Kristjan Staničić.

"Vodstvo udruženja se bira svake četiri godine na izbornoj skupštini. Procedura je stroga, a glasanje potpuno tajno -puno je tu lobiranja, puno dodatnih okolnosti koje utječu na izbor, a evo otkrit ću vam podatak da je od 27 glasova Hrvatska dobila 26, što govori dovoljno o tome kako su ljudi u turističkom lancu doživjeli naše upravljanje krizom", rekao je Staničić i dodao:

"Iskoristit ću stoga ovu priliku, budući da se Radio Rijeka sluša u nekoliko županija, i zahvaliti svim turističkim djelatnicima i svim ljudima u tom lancu, za sve što su učinili da spasimo sezonu. Ujedno, pozvao sam svoje kolege iz ETC-a da nam se pridruže u Hrvatskoj kad se steknu uvjeti, vjerojatno u studenom ili prosincu, daovdje organiziramo konferenciju." Poslušajte razgovor s Kristjanom Staničićem:

Kristjan Staničić prvi Hrvat u vodstvu Europske putničke komisije, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.