Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kristovo uskrsnuće slave svi kršćani

16.04.2017.

12:07

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva: Kristovo uskrsnuće. Ove godine Uskrs je danas za sve vjernike koji ga slave i po julijanskom i po gregorijanskom kalendaru.

Prvi put poslije deset godina došlo je do blagdanskog preklapanja gregorijanskog i julijanskog kalendara, pa Uskrs danas slave i katolici i kršćani crkava protestantske baštine i pravoslavci. 

Zajedničko slavlje okupilo je danas u Baptističkom centru u Rijeci članove baptističke zajednice, Evanđeoske pentekostne crkve Krista Kralja i Kristove crkve iz Rijeke. 

Nakon jutrenjeg bogosluženja u hramu Sv. velikomučenika Georgija na Sušaku i u hramu Sv. Nikolaja u centru Rijeke, Pashalno večernje u hramu Sv Nikolaja počet će u 18 sati.

Kako o Uskrsu razmišljaju neki od pastora riječkih protestantskih zajednica poslušajte večeras u programu Radio Rijeke, u emisiji Susreti u 20:30, a poslušajte i čestitku paroha Srpske pravoslavne opštine Rijeka protojereja stavrofora Miće Kostića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.