Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:16 / 05.04.2018.

Autor: HRT, Neva Funčić

Križni put: Saša Pavlić stigao u Zagreb!

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

"Danas je dan kada svatko od nas građana Hrvatske ima priliku napraviti za naše najmanje i najnemoćnije ono što može, dođite na trg i barem dajte podršku, učinit će te sretnima djecu, ali i sebe!", poručio je na Twitteru Saša Pavlić, koji je od subote iz Rijeke nosio križ težak 20 kilograma.

Saša Pavlić s križem je stigao na Markov trg, te poslao poruku onima koji su ostali kod kuće da se srame. "Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno. Nećemo imati djece jer ih ne znamo zaštititi", rekao je Saša Pavlić, a zatim ga je, nešto iza 11 sati, osiguranje pustilo u zgradu Vlade.

Pavlić je od subote iz Rijeke starom cestom pješačio do Zagreba, s križem kojim želi skrenuti pažnju na to da Vlada kupuje avione od tri milijarde kuna, a istodobno nema za lijekove za teško bolesnu djecu.

Na Twitteru je pozvao premijera Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Milana Kujunđića i predstavnike udruga oboljelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sustava liječenja djece danas u Hrvatskoj. 

Video možete pogledati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.