Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kroz Gorski kotar promet opet teče normalno

09.12.2021.

11:43

Autor: Nenad Lučić

Visina snijega u Delnicama u četvrtak je dosegnula 20, Begovom Razdolju 22, a na Pargu kod Čabra 35 centimetara

Visina snijega u Delnicama u četvrtak je dosegnula 20, Begovom Razdolju 22, a na Pargu kod Čabra 35 centimetara

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Nakon slabljenja, a potom i prestanka snježnih oborina u Gorskom kotaru, na autocesti Rijeka – Zagreb od Kikovice do Delnica ukinuti su zimski uvjeti. Time je goranskim područjem između priobalja i unutrašnjosti iznova uspostavljen teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima, koji je od sinoć bio u prekidu. 

Na većini ostalih cestovnih pravaca se, zbog snijega na kolniku, kroz Gorski kotar i dalje vozi uz zimske uvjete i usporeno, ali dosad nisu zabilježeni znatniji problemi, niti dulja kašnjenja autobusa. 


Nakon zahlađenja, proteklu su noć u Gorskom kotaru obilježile snježne oborine, te je do jutros visina snijega u Delnicama dosegnula 20, Begovom Razdolju 22, a na Pargu kod Čabra 35 centimetara. 


Povremene se oborine očekuju i u nastavku dana te sutra, a snježni uvjeti, uz niske temperature, vozačima nameću obvezu da na put goranskim područjem ni u kom slučaju ne kreću bez zimske opreme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.