Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kroz Gorski kotar putuje izložba igračaka iz cijele Europe

16.12.2016.

08:53

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući Društvu "Naša djeca" iz Opatije, područjem Gorskog kotara ovih je dana iz Ravne Gore krenula putujuća izložba igračaka, koja sadrži izloške iz raznih europskih zemalja. Izložba je, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, osmišljena pod geslom "Igračkom do dječjeg srca".

Izložba predstavlja svojevrsnu nadogradnju ideje koju je opatijsko Društvo počelo realizirati prije desetak godina. Jedan od ciljeva tzv. Dječjeg foruma, pojašnjava tajnica DND Opatija Sanja Škorić, jest naučiti djecu o životu njihovih vršnjaka diljem svijeta, pri čemu je upoznavanje igračaka ocijenjeno kao najprimjereniji način učenja.

Slijedom toga je tijekom proteklog desetljeća, kroz kontakte s inozemnim veleposlanstvima, prikupljeno oko 400 različitih igračaka, što je bilo i više nego dovoljno za pokretanje projekta putujuće izložbe. Na njoj su, osim izložaka, za svaku pojedinu državu istaknuti i posebni plakati s dodatnim objašnjenjima.

Iz njih djeca mogu saznati više o sličnostima i razlikama između igračaka iz raznih dijelova Europe, a prema projektu nisu ravnodušni niti odrasli, jer odavno je netko odraslost definirao kao učenje o tome kako se nositi s djetetom u sebi. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.