Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kuglice dobrih želja" i ove godine na riječkom Korzu: stavite i vi svoju!

28.11.2018.

11:08

Autor: Iva Črnjar Ivančan, Ivica Vrkić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Udruga studenata biotehnologije, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, i ove godine organizira humanitarnu akciju “Kuglice dobrih želja“. Obzirom na veliki interes prošle godine, ove godine pripremili su još veći broj kuglica.

Građani tijekom akcije mogu donirati 20 kuna u kućici postavljenoj ispred središnjeg bora na Korzu, a zauzvrat će dobiti kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor. Pokraj bora će od 10 do 12 te od 17 do 20 sati biti postavljen kamion s košarom, kako bi se građanima koji to žele omogućilo da kuglicu objese na više grane bora. Građane koji su aktivni na društvenim mrežama pozivaju da, koristeći hashtag  #kuglicedobrihželja, slikaju svoje kuglice te na taj način ovu adventsku priču podijele sa svojim prijateljima i svima ostalima. 

Akcija će se odvijati 28. i 29. studenoga na riječkom Korzu, točnije u božićnoj kućici ispred bora. Zbog velikog odaziva prošlih godina, za vas su pripremili 700 kuglica.

Od 10 sati ujutro na kućici na Korzu čekaju volonteri, riječki studenti različitih fakulteta, koji će vam pomoći pri izradi kuglica.

Studenti vas pozivaju da se i ove godine uključite u akciju, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjoj bolnici Kantrida te Azilu za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka", a prilikom donacije moći ćete sami odlučiti u koju shvrhu je želite dati.

Uz volontere riječkog Sveučilišta, ove godine dočekat će vas i volonteri Azila za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka" koji će sa sobom povesti i nekoliko četveronožnih prijatelja kako bi još više uljepšali ovu akciju. Ukoliko ste još neodlučni oko udomljenja četveronožnog ljubimca, možda se neki od vas baš ove godine odluče uljepšati život jednome od njih, nadaju se studenti.

"Neka naše želje i dobra djela ukrase riječki bor i ovog adventa, a svačije srce bude sretno i ispunjeno ljubavlju", poručuju studenti biotehnologije. 

Akciju "Kuglice dobrih želja" su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, a mi smo razgovarali s voditeljicom projekta Larom Duvnjak - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.