Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kuhanjem na Korzu započeo "Ri gastro tjedan" srdela i trešanja

02.06.2015.

15:42

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na početku "Ri gastro tjedna" na Korzu se mogao kupiti brudet od srdela i slastice od trešanja za 10 kuna, a sav prihod namijenjen je Socijalnoj samoposluzi.

Ri gastro – Srdela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin.

Gastro cooking show na Korzu privukao je mnogobrojne slučajne prolaznike i turiste koji su mogli kušati jela pripravljena od srdela i slastice s trešnjama. Šefovima kuhinja riječkih restorana pridružio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je miješao palentu. 

Ri gastru na Korzu sudjelovali su i učenici opatijske Ugostiteljske škole, koji su pokazali kako se sole srdele – stavljaju se jedna po jedna u drvenu posudu u kojoj je sol i slažu obrnuto jedna na drugu, objasnio nam je Abi, učenik prvog razreda.

Gastro tjedan održava se u mnogobrojnim riječkim konobama i restoranima, a najavljena je i radionica izrade slastica namijenjena djeci, koja će biti u Cukarinu u nedjelju 7. lipnja.

Zadnjeg dana Ri gastra, 9. lipnja, u knjižnici Stribor bit će predstavljena riječka slikovnica o papalini, autora Velida Đekića i Ivana Miškovića. Detaljniji raspored događanja pogledajte ovdjeJavlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.