Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kukuljan javno pozvao nadležne da istraže poslovanje KD "Kozala"

27.11.2017.

10:45

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros se ispred riječke gradske vijećnice javnosti obratio nezavisni vijećnik Josip Kukuljan te pozvao građane da sutra pažljivo prate sjednicu Gradskoga vijeća Rijeke jer će nakon glasovanja doznati hoće li ipak biti oslobođeni ponovnog plaćanja naknade za grobno mjesto.

Iznio je podatak da je direktorica Komunalnog društva "Kozala" Nives Torbarina tek prije dva dana utvrdila kako mu je prije godinu dana poslala pogrešne podatke o godišnjem prihodu od ponovnog plaćanja zakupa grobnog mjesta nakon 30 godina. 

Tada je napisala da prihod iznosi 300 tisuća kuna, a tek je prije nekoliko dana utvrdila da  je godišnji prihod milijun i po kuna!

Josip Kukuljan prozvao je Nives Torbarinu zbog nesudjelovanja u javnoj raspravi o grobljima te zbog činjenice što godinu dana nije shvatila da je dostavila pogrešne podatke te iznio sumnju u zle namjere. 

"Ovaj očiti incident otvara novo pitanje: koliko je zapravo proknjiženo novca uplaćenog nakon isteka zakupa od 30 godina? I zašto se taj novac morao uplaćivati na malom šalteru na groblju na Drenovi?", zapitao se Kukuljan i nastavio: 

"Sumnjam da dostava pogrešnih podataka nije bila slučajna, već je bila u cilju prikrivanja stvarno uplaćivanih gotovinskih iznosa te zato pozivam nadležne institucije da obave cjelovitu kontrolu poslovanja Komunalnog društva 'Kozala', zaključio je. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.